Nieuws

Pirate Cinema: live collage van filmdownloads

22 januari 2015 14:50

<p><strong>Op The Pirate Cinema kun je korte snippets bekijken van films die live via P2P worden overgedragen.</strong></p><p></p>

Het kunstproject van Nicolas Maigret en ontwikkelaar Brendan Howell was tijdens het Sight + Sound Festival in Montreal te zien. Volgens de makers is het 'een cinematische collage die door peer-to-peer activiteit wordt gegenereerd'. Wat krijg je dan: een stream van flitsfragmenten uit films die over een torrent-netwerk worden gedeeld.

The Pirate Cinema

Op het festival was The Pirate Cinema, zoals het project heet, offline te bekijken maar nu is hij ook online beschikbaar. Het kijken naar de stream is vreemd, want voordat je hebt bedacht uit welke film één flits komt, ben je er al weer vijf verder. Het is alsof je heel snel door een tv zapt die alleen maar zenders biedt waar live torrent-uitwisselingen worden getoond. Bij elke flits komt in beeld vanuit welk land er een film wordt overgedragen naar een ander land.

Kunstproject

De vaste installatie maakte gebruik van de honderd meest gedownloade torrents, maar waar de beelden nu vandaan komen is niet bekend. Hieronder is een trailer van het kunstproject te kijken, via deze link bekijk je The Pirate Cinema live.

bekijk op Vimeo