Nieuws

Mini-cinema op Rotterdam CS geeft je filmadvies

20 januari 2015 17:01

<p><strong>Keuzestress bij het filmfestival? Deze 1-persoonscinema op Rottercam Centraal helpt je met kiezen.</strong></p><p dir="ltr"><span></span></p>

Op 21 januari start weer het International Filmfestival in Rotterdam (IFFR). Leuk, maar het levert altijd moeite om een goede keuze te maken. Om te voorkomen dat je naderhand op Facebook leest welke must-see film je vrienden wél hebben gezien, is er de 'mini-cinema'. Bij aankomst op Rotterdam Centraal helpt die '1-persoonsbioscoop van 1:30 minuten' je de juiste film te kiezen.

"Ingeborg is een impulsieve filmkijker, planning ho maar. De films die je kiest zijn doordrenkt van romantiek en humor, jij houdt de 'RomCom' levend. Advies: Amour Fou van Jessica Hausner, om 19:45 in Cinerama." Das nog eens een praktisch advies. Wie via Rotterdam Centraal reist, kan ook zo’n persoonlijke diagnose laten stellen.

"Bij aankomst op Rotterdam Centraal meldt de bezoeker zich bij het eerste hulploket, waarna hij een aantal vragen beantwoord, gesteld door een IFFR-medewerker," vertelt Gordon Tiemstra van Afdeling Buitengewone Zaken die de installatie maakt. Na vragen als welke genre je graag bekijkt, je favoriete locatie van film kijken en meer volgt een profiel.


"Een algoritme zorgt voor een gepersonaliseerde film top 5 van films die draaien op het IFFR. Het leuke is dat deze top 5 niet even meegedeeld wordt, de bezoeker krijgt namelijk een mini-cinema toegewezen 'zaal 1 is voor u!' en kan daar zijn nr.1 trailer bekijken." Na afloop ontvang je een bonnetje met diagnose en advies. "Via een vernuftigheid hebben we ook nog even achterhaald dat je voor 76% op Julia Roberts lijkt."

Zo geeft de Afdeling Buitengewone Zaken je in de immense Rotterdamse stationshal een persoonlijke behandeling: mass exclusivity. De installatie opent woensdag. Wie zich thuis al wil voorbereiden op de juiste keuze, kan ook online terecht bij de Eerste hulp bij filmkeuze.


Lees ook: Industrieel ontwerper is geheim agent