Russisch Steve Jobs-monument weg omdat Tim Cook homo is

Russisch Steve Jobs-monument weg omdat Tim Cook homo is

03-11-2014 16:00 Laatste update: 28-04-2018 03:12

In Rusland is een gedenkteken ter nagedachtenis aan Steve Jobs weggehaald omdat zijn opvolger openlijk homo is.

Een memorial voor Steve Jobs in de Russische stad Sint Petersburg is dit weekend weggehaald, omdat Jobs' opvolger Tim Cook een dag eerder voor het eerst heeft toegegeven dat hij homo is. Een groep bedrijven genaamd ZEFS, die het gedenkteken in januari 2013 had geplaatst nabij een hogeschool, noemt het uit de kast komen van Cook 'homopropaganda'. En homopropaganda onder minderjarige is in Rusland bij wet verboden.

"Het monument is weggehaald nadat Apple-ceo Tim Cook publiekelijk tot sodomie heeft opgeroepen", aldus ZEFS. Een Russische politicus eist intussen dat Tim Cook zijn hele leven lang Rusland niet binnen mag komen. Cook zou volgens deze politicus ebola, aids en gonorroe mee het land in kunnen nemen.

Uit de kast

Apple-ceo Tim Cook kwam er vrijdag voor het eerst openlijk voor uit dat hij homo is. "Ik ben er trots op om homo te zijn en ik beschouw het als één van de grootste geschenken die God mij gegeven heeft", schrijft Cook. "Dankzij mijn homoseksualiteit weet ik uit eigen ervaring wat het betekent om tot een minderheid te behoren. Dat heeft me empatischer gemaakt, hetgeen heeft geleid tot een rijker leven."