Nieuws

Lenovo's fitnesstracker kan ook je pc unlocken

27 oktober 2014 11:05

<p><strong>Ook Lenovo komt met een fitnesstracker, met een extraatje: hij kan je computer unlocken.</strong></p><p></p>

Zonder officiële aankondiging verscheen de Lenovo Smartband SW-B100 fitnesstracker in alle stilte op het web. De productpagina van deze fitnesstracker is op het moment van schrijven niet bereikbaar en sowieso zijn details beperkt.

De Lenovo Smartband SW-B100 lijkt is een Fitbit lijkende smartband met een kleine display. Hij is volgens de site “gericht op jonge mensen die hun gezondheid in de gaten houden en geïnteresseerd zijn in nieuwe tech trends.” De fitness tracker houdt de gebruikelijke data bij: stappen, afgelegde afstand, calorieen en je hartslag. Het is overigens geen Android Wear.

Notificaties van Android én iOS

De Lenovo-smartband zal alleen op het notificaties van je smartphone uit je agenda, smsjes en binnenkomende gesprekken tonen en verwijzen naar je smartphone om deze te lezen. Het display is te klein om smsje te prettig te lezen. Hij zou overigens een batterijduur van 7 dagen hebben en met iOS en Android werken.

Dat betekent hoogstwaarschijnlijk dat het merendeel van deze fitness tracker net zoals de trackers en smartwatches van de meeste concurrenten na een maand of wat in de la verdwijnt. Je weet dan ondertussen wel hoeveel stappen de hond uitlaten is.

Computer unlocken

Toch heeft de Lenovo-smartband één feature die hem mogelijk het lot van de la bespaart. Houd hem dicht bij je computer en de smartband unlockt je pc. Hoe ie dat doet, is nog niet duidelijk, maar het zou handig kunnen zijn. Ook is nog niet bekend hoeveel de fitnesstracker gaat kosten en wanneer hij naar Nederland komt.