Nieuws

De machtige stats van 75 jaar Marvel

16 oktober 2014 16:00

<p><strong>Ultimate 75th geeft antwoord op brandende vragen als: Hoeveel nieuwe superhelden kwamen er in 1973? En in welke series speelt Spider-Man?</strong></p><p></p>

Marvel domineert de laatste jaren het filmlandschap met zijn superheldenfilms, waarbij elke nieuwe release garant staat voor een kassucces. Je zou bijna vergeten dat de meeste series al bejaard zijn. Dit jaar bestaat Marvel 75 jaar en vier Franse studenten besloten daarom een website te maken met informatie en statistieken van al Marvels helden en comicseries tot nu toe.

Ultimate 75th

Op Ultimate75th.com kun je het eindresultaat van slechts vier dagen werk zien. Hoewel de website gebruikmaakt van Marvels API en andere data, is het een onofficieel project.
De website brengt de jaartallen van 1939 tot nu in beeld. Klik op een jaar om meer informatie te krijgen. Met toffe infographics zie je in een keer hoeveel nieuwe superhelden er dat jaar aan het Marvel-universum werden toegevoegd, hoeveel helden er dat jaar te zien waren en hoeveel nieuwe series er te lezen waren. Daarnaast staat steeds weergegeven hoeveel procent van het huidige aanbod van superhelden er toen al bestond.

Infographic

Een klik op series en superhelden levert meer informatie op. Leuk is ook dat bij de personages een visualisering staat van hun krachten, zoals snelheid, kracht, intelligentie en uithoudingsvermogen. Ook kun je kijken in welke series de helden en badhuis een rol hebben.

Gave Marvel-tijdlijn

Voor de comicgeeks is dit een aardige site om op vrij overzichtelijke wijze en met mooi gepresenteerde statistieken meer te weten te komen over de wereld van Marvel. In totaal zijn er 2556 personages, 3659 comics en 445 series om op te zoeken. En wist je dat er na 2007 geen nieuwe personages meer bij zijn gekomen? Zo leer je nog eens wat over de achtergrond van die belachelijk populaire films.

Lees ook uit Bright Ideas:

Hoe Marvel de wereld verovert