Nieuws

Precies passend: privé-mode dankzij 3D-bodyscan

14 oktober 2014 15:21

<p><strong>Mode, ambacht en technologie smelten samen in 'This Fits Me'. Supergepersonaliseerde kleding met hulp van een 3D-bodyscan.</strong></p><p></p>

Lees ook: Het Brightste van de Dutch Design Week.

Leonie Tenthof van Noorden studeert af met een bijzonder fashionproject aan de Technische Universiteit Eindhoven. Samen met modeontwerpster Eunbi Kim werkte ze aan 'This Fits Me'. Door het lichaam in kaart te brengen met een 3D-bodyscanner worden de kledingstukken heel precies passend. Maar wat de stukken zo mooi maakt, zijn de generatieve algoritmen die worden toegepast.

Lijnenspel

Door variabelen in deze algoritmen aan te passen, verandert het lijnenpatroon dat op de kledingstukken komt. De patroondelen die zo ontstaan, worden met lasertechnologie uit stof gesneden. De lijnen zijn zichtbaar als naden, die zowel naar binnen gevouwen of naar buiten toe zichtbaar kunnen worden. De ontwerpen van 'This Fits Me' zijn stuk voor stuk uniek en kunnen worden aangepast aan de smaak van iedere afzonderlijke drager.

This Fits Me

This Fits Me

Te zien tijdens DDW

Het afstudeerwerk is te zien tijdens de Dutch Design Week (18-26 oktober in Eindhoven). Daar presenteren de drie Nederlandse technische universiteiten het design van hun afstudeerders. Lees ook onze special over de DDW.