Nieuws

Brabants bedrijf werkte 3 jaar in geheim met Apple aan Watch

10 september 2014 14:21

<p><strong>Ecco uit Dongen produceert het zwarte leren bandje van de Apple Watch. "Het leer komt van Nederlandse koeien."</strong></p>

Ecco Leather uit het Brabantse Dongen is door Apple gekozen om een van de bandjes voor de Apple Watch te produceren. Het bedrijf maakt de zwarte leren 'classic buckle' voor de roestvrijstalen versie, die ook een sluiting van hetzelfde metaal heeft. Het gebruikte leer komt van Nederlandse koeien en wordt in eigen land geproduceerd. Voor de Apple Watch komen er meerdere bandjes met diverse materialen en kleuren beschikbaar.

Drie jaar 'mondje dicht'

Ecco-directeur Panos Mytaros werkte al drie jaar samen met Apple en moest dus al die tijd dus netjes zijn mond houden. Ook zijn team van vijf tot tien engineers hield zich aan de strenge geheimhoudingsplicht. De veertig fabrieksmedewerkers werd niet verteld waar het bandje precies voor was, om uitlekken te voorkomen. Met de order van Apple kan de kwakkelende Nederlandse leerindustrie weer een impuls krijgen.

Ultrathin-techniek

Opvallend: Ecco is de enige fabrikant van Watch-bandjes waarvan Apple de naam heeft vermeld. Volgens Ecco wordt voor het bandje 'de innovatieve nieuwe Utrathin-ledertechnologie' gebruikt. Die vormt "een brug tussen het leer uit het verleden en hedendaags productonterp". "We vinden het een enorme eer dat we zijn geselecteerd om een kleine, maar belangrijke rol te spelen in de nieuwste doorbraak van Apple."