Nieuws

Bootje delen? Deze app is de Uber voor boten

29 juli 2014 15:50

<p><strong>De app 'We are on a Boat' koppelt mensen die graag willen varen met mensen die bereid zijn hun boot te delen.</strong></p>

UberPOP is één van de meest gave vernieuwingen in de taxibranche. De dienst is nog niet in Nederland beschikbaar, maar laat iedereen die een auto heeft inloggen via de Uber-app en zijn of haar auto als taxi aanbieden. Je verdient er een leuk centje mee en het is voor reizigers beduidend goedkoper dan een taxi pakken. We are on a Boat hanteert eigenlijk hetzelfde principe en laat iedereen met een boot anderen oppikken om lekker te varen.

De app is een idee van Spanjaard Tiago Varandas die alweer een tijdje in Amsterdam woont. De app werkt enorm simpel: 'We are on a Boat' zoekt via de gps jouw locatie op en bekijkt of er boten in de buurt zijn. Je kunt vervolgens op een boot drukken om de kapitein en informatie over de boot te zien, zoals het aantal zitplekken. Hier kun je een berichtje naar de kapitein van de boot sturen of diegene direct bellen. Via de app kun je jouw locatie delen, waarna de eigenaar van de boot naar jou kan navigeren.

Snacks of drankjes

Als eigenaar van de boot kun je om een beloning vragen, zoals snacks, drankjes of een bijdrage voor brandstof. Je kunt na het varen een review van de kapitein en zijn boot achterlaten, inclusief de mogelijkheid om sterren te geven. Zo weten anderen precies of een boot veel goede of juist slechte beoordelingen heeft ontvangen.


Logischerwijs kun je jezelf ook als kapiteit aan We are on a Boat toevoegen. Dit gaat ook via de app, waarna je het aantal zitplaatsen op je boot aangeeft. Je kunt de app vervolgens starten als je gaat varen. De gps houdt dan bij waar je precies vaart, waardoor anderen jou kunnen zien.

Kickstarter

Je kunt We are on a Boat de komende maand steunen op Kickstarter. Een iOS-versie van de app is al gratis beschikbaar in de App Store. De 20.000 euro die Varandas nodig heeft, is onder ander om een Android-versie van de app te maken. Voor 70 euro heb je een speciale We are on a Boat-vlag voor op je boot, voor 300 euro koop je een ritje met deze geniale hottug.