Nieuws

De leukste reisgids maak je zelf met Favoroute

17 juli 2014 12:15

<p><strong>De Nederlandse startup Favoroute laat je reistips, info en routes integreren in één interactieve reisgids. Binnenkort ook als app.</strong></p><p></p>

Vlak voordat ik op vakantie vertrek, ontdek ik de startup Favoroute, die vandaag officieel live is gegaan. Oprichter Frederieke Wolter had last van allerlei frustraties bij het online plannen van reizen. Overal zijn on- en offline standaard reisgidsjes te vinden, maar van je vrienden heb je weer net leukere en persoonlijke tips gekregen.

En dan heb je nog die leuke lijst met hippe restaurants uit een obscuur blog en wees je nicht je nog op een leuke vlooienmarkt die je zeker moet bezoeken. Je bewaart het allemaal maar apart in notities en vogelt het onderweg verder wel uit, maar dat kan handiger.

Maak je eigen reisgids

Met Favoroute heeft Frederieke (en haar inmiddels 7-hoofdige team) een website opgezet waar je gewoon lekker zelf je eigen reisgids kunt samenstellen. Je pinpoint per dag je bestemmingen, zodat je een mooi overzichtelijk kaartje hebt in Google Maps. Je kunt je accommodaties toevoegen, compleet met contactgegevens, je kunt het geheel opleuken met foto's, linkjes naar leuke restaurants of winkels, beschrijvingen van attracties en wat je maar kan bedenken.

Zo creëer je je eigen persoonlijke reisgids met weinig moeite. Je kunt op deze manier vooraf je reis plannen, maar je kunt Favoroute ook gebruiken als een soort reisdagboek. Aan het eind heb je dan alle highlights verzameld en kun je de gids weer delen met anderen.

Inspiratie van reisbloggers

De reisgidsen die je nu al kunt vinden op de website zijn van 50 reisbloggers en -journalisten, en zien er alvast interessant uit. Je kunt zoeken op soort reis, bestemming, maar je kunt ook reizen selecteren voor gezinnen met jonge kinderen of verliefde stelletjes. De reisgidsen zijn specifiek: bijvoorbeeld yoga in New York, een meidenweekend in Londen of lekker el cheapo naar Barcelona. Favoroute werkt twee kanten op: om inspiratie op te doen voor een bestemming, maar ook om je eigen tips te delen.

App

Favoroute is nu alleen nog online te vinden, maar in augustus komt de app beschikbaar. Je kunt dan je eigen reisgids als PDF offline meenemen of af laten drukken als een booklet.

Favoroute

Favoroute