Nieuws

Smash Cup: duurzame beker die je plat kunt maken

14 juli 2014 15:31

<p><strong>Een duurzaam alternatief voor wegwerpbekertjes kost je 18 euro.</strong></p>&#13;

Schaam je niet als je elke dag weer wegwerpbekertjes van de koffieautomaat weggooit op kantoor, want je bent niet de enige. Maar duurzaam is het natuurlijk niet. Kickstarterproject Smash Cup probeert je gedrag te veranderen door een beker aan te bieden die je gemakkelijk meeneemt.

In je broekzak

Er zijn alternatieven genoeg natuurlijk: thermosflessen of andere bekers, maar Smash Cup is tot een kleine schijf in elkaar te drukken en neem je dus nóg gemakkelijker mee. Als hij leeg is 'smash' je hem simpelweg even op tafel. Zo kun je je beker zelfs in je broekzak meenemen. Hij is helemaal lek-dicht, dus je hoeft ook niet meer bang te zijn dat je koffie over je dure apparatuur in je tas gaat.

bekijk op YouTube

De Smash Cup bestaat uit drie delen. Het inklapbare, silicone gedeelte waar het drinken ingaat en twee plastic stukken die samen het deksel vormen. Je haalt ze gemakkelijk los, zodat het in de vaatwasser kan.

Kickstarter

Dit duurzame alternatief voor wegwerpbekertjes kost vanaf 25 dollar op Kickstarter inclusief verzendkosten (iets meer dan 18 euro). Het streefbedrag van 10 duizend dollar is al ruimschoots binnen (al 40 duizend dollar) met nog een kleine maand te gaan.