Limited edition voetbal-hardloop-Nikes gewild op eBay

Limited edition voetbal-hardloop-Nikes gewild op eBay

14-07-2014 13:18 Laatste update: 28-04-2018 05:16

Nike Labs' nieuwe combinatie van voetbal- en hardloopschoen, de Free Mercurial. In dezelfde fluorkleur als die van Götze...

Het was je vast al opgevallen tijdens het WK voetbal: de Nike voetbalschoenen die naadloos over lijken te lopen in een sokje. Gisteravond tikte Mario Götze voor Duitsland de overwinningstreffer binnen op de Nike Magista. Eén van de "hoge" voetbalschoenen.

Die Magista- en Mercurial-voetbalschoenen zijn dan ook razend populair en de ontwerpers van Nike zijn niet vies van een remixje. Topdesigners Hiroshi Fujiwara, Tinker Hatfield en Mark Parker hebben dan ook een schoen voor op straat ontwikkeld die lijkt op de hoge voetbalschoen, maar met de zool van de bekende Nike Free.

De kleur is ook hetzelfde als die waarmee Götze de winnende goal binnentikte: Volt! Of in goed jaren-negentig Nederlands "fluorgeel". De bovenkant is geweven tot en met dat sokje. 12 juli (de dag voor de finale) was de Nike Free Mercurial Superfly bij THM voor 150 euri te koop. Op dit moment is hij alweer uitverkocht. Op eBay wordt hij voor het drievoudige aangeboden.