Nieuws

'iWatch wordt een vleugje Zwitsers'

4 juli 2014 15:49

<p><strong>Apple heeft in elk geval de verkoopbaas van het Zwitserse horlogemerk Tag Heuer aangenomen voor zijn smartwatch.</strong></p><p></p>

Zwitserse horloge-experts gaan meehelpen de iWatch in de markt te zetten. Apple heeft diverse medewerkers van bekende Zwitserse horlogemerken benaderd om voor het bedrijf te komen werken. Een verkoopdirecteur van Tag Heuer is al aangenomen, bevestigt het hoofd van het concern waar Tag Heuer onder valt tegenover tv-zender CNBC.

De nieuwe Apple-medewerker, Patrick Pruniaux, zou de verkoop van de smartwatch gaan leiden. Apple zou met een smartwatch willen komen die wat meer dan kwaliteit van een Zwitsers uurwerk heeft dan de huidige smartwatches. Maar het apparaat wordt nog altijd in Aziƫ geproduceerd.

De iWatch zou in oktober in versies met verschillende schermformaten verschijnen. En sensoren hebben voor het meten van je gezondheid, sportprestaties en slaapgedrag. Hij zou ook draadloos zijn op te laden.

Eerder deze week uitte voormalig Apple-oprichter Steve Wozniak nog forse kritiek op de huidige Samsung Gear-smartwatch. Hij vindt die totaal niet nuttig. "Ik heb hem maar een halve dag gebruikt en weer verkocht. Hij deed te weinig dingen waar je echt wat aan hebt."