Nieuws

Rijksmuseum bij je thuis: reproducties designstukken te koop

2 juni 2014 09:40

<p><strong>Droog maakt met het Rijksmuseum reproducties met tijdsbesef voor bij je thuis.</strong></p>

Een werk uit het Rijksmuseum bij je thuis? Dat kan. Mocht je de kunst vroeger zelfs niet eens fotograferen, nu stelt Rijksstudio 125 duizend stuks van haar collectie in hoge resolutie en zonder copyright beschikbaar. In een witte doos in Milaan laat Studio Droog zien hoe je vandaag aangenaam woont in erfgoed.

Rijksstudio m2 is de naam van de fantasierijke omgeving voor minimalisme. De blankhouten badkuip is uit een afbeelding uit 1541 gepakt en voor je voeten neergezet. Het moderne bed blijkt al in het jaar 1800 beslapen door Willem van Oranje.

Buiten het huis kun je iets kopen om mee te nemen voor thuis. Hebberig word je wel in Milaan, maar direct hebben lukt meestal niet. Drink uit wijnglazen waarvan het origineel door miljoenen achter glas bewonderd wordt, of dek je tafel met een klassiek wit damasten kleed uit de 16e eeuw: afwasbaar en gemaakt van siliconen.

Droog won onlangs de Amsterdam Business Award 2014 voor business instinct, het varen van een eigen koers en voor het op de kaart zetten van Amsterdam als design hot spot.

Rijksstudio M2 maakt deel uit van onze selectie van de jaarlijkse Salone del Mobile in Milaan, zoals je die als eerste zag Bright Ideas #03.