Hebben! Mooie én goedkope 3d-printer

Hebben! Mooie én goedkope 3d-printer

28-05-2014 15:00 Laatste update: 28-04-2018 05:47

De MOD-t is niet alleen een van de mooiste 3d-printers die je ooit hebt gezien, maar ook een van de goedkoopste.

Er staat nu een wel heel betaalbare 3d-printer op Indiegogo. De startup New Matter haalt via de crowdfunding-website geld op om betaalbare 3d-printers te maken en verkopen. Maar wat echt opvalt aan de printer, die de naam MOD-t draagt, is het strakke design. Het heeft wat weg van een hoge platenspeler.

Strak design

Verantwoordelijk voor de vormgeving is Frog Design, een bedrijf dat eerder werkte voor onder meer Apple, Microsoft, Sony én dat verantwoordelijk is voor de Appie-app. De MOD-t heeft een grootte van 380x280x365mm en de geprinte objecten kunnen tot 150x100x125mm meten. De glazen kap is er af te halen.

Het doel van een goedkope printer is om consumenten te bereiken, zegt mede-oprichter van New Matter, Stephen Schell. "Als je 500 tot duizenden dollars voor een 3d-printer gaat vragen, bereik je alleen mensen die superenthousiast en gepassioneerd zijn over 3d-printen."

Simpel in gebruik

Hij snijdt meteen ook het gemak van zijn printer aan. Volgens hem willen consumenten niet alles van een 3d-printer begrijpen, als het maar werkt. Printen met de MOD-t moet dan ook heel simpel zijn. Met Frog Design maakte de startup een online winkel en een app die consumenten moeten helpen om 3d-creaties te downloaden en te delen. 3d-designs gaan via wifi meteen vanuit de site of app naar de printer.

Niet zo goed als dure 3d-printers

Naast de vormgeving is nog iets anders opvallend aan de MOD-t. Het printplaatje beweegt, terwijl de printkop op één plek omhoog en omlaag blijft gaan. Omdat de printer niet bedoeld is voor het zwaarste 3d-printwerk, gebruikt de MOD-t het biologisch afbreekbare polylactide om mee te printen en is de resolutie minder strak dan die van de Ultimakers of MakerBots. Om een douchegordijnhaakje te vervangen of een speelgoedautootje te maken, zal dat overigens niet uitmaken.

Bestellen via Indiegogo

New Matter hoopt 375 duizend dollar op te halen. Het gaat rap. Als je heel snel bent, kun je nog een early bird meepakken. Je hebt dan een MOD-t voor 175 euro in huis, inclusief verzendkosten. Daarna wordt de prijs verhoogd naar circa 212 euro, wat voor een 3d-printer eveneens geen geld is.

bekijk op YouTube