Nieuws

'Smartphone over 5 jaar dood'

17 april 2014 10:43

<p><strong>Is de smartphone over 5 jaar dood? Op de meubelbeurs in Milaan brachten Nederlanders alvast een requiem.</strong></p>&#13;

De wereld van de technologie verandert razendsnel. De telefoon die 3 maanden geleden de beste specificaties had, maakt nu al geen indruk meer. Over 5 jaar zijn smartphones helemaal niet zo spannend meer.

Volgens Nynke Koster en David in den Bosch communiceren we dan met smartwatches en glasses. Het duo brengt daarom een ode aan het stuk techniek waar sommigen nu nog geen 5 minuten zonder kunnen. This is not for now, this is for 5 years later is een participatieproject waar bezoekers hun hand met daarin hun smartphone in gips kunnen laten vastleggen. Nu al een historisch moment.

Onmenselijke houdingen

Het resultaat is een reeks handen in verwrongen vormen. Nu zie je hoe het apparaat waarmee we haast vergroeid zijn, ons lichaam in onmenselijke houdingen wringt. De mens past zich aan aan de technologie die we gebruiken. Hoewel je ervan uit gaat dat een device zo ontworpen wordt dat het bij het lichaam past.

Koster en In den Bosch zijn vorig jaar afgestudeerd aan de KABK in Den Haag. Hun werk was te zien op de grootste designbeurs ter wereld, de Salone del Mobile in Milaan. De tentoonstelling 'Back stage on stage' van de KABK was een persoonlijke favoriet van mij en Volkskrant-journalist Jeroen Junte. "Onderzoek en experiment on the spot. Daar zijn academies voor!".

Op Pinterest zie je de Bright-highlights van de Meubelbeurs in 40 foto's.

De komende editie van Bright Ideas duikt dieper in het mooiste van Milaan.