Nieuws

Vertrouw jij Facebook met je digitale portemonnee?

14 april 2014 17:38

<p><strong>Facebook zou nu ook een eigen e-wallet willen aanbieden waarmee je geld naar vrienden kan sturen. Slecht idee? </strong></p><p></p>

Na Whatsapp en virtualreality-bril Oculus is Facebook van plan op weer op een ander terrein actief te worden: eigen mobiele financiƫle diensten bieden. Het sociale netwerk heeft in Ierland de status van digitaal financieel dienstverlener aangevraagd. Facebook wil gebruikers de mogelijkheid geven om geld op een tegoed op te slaan binnen hun account en daarmee te betalen of geld over te maken naar anderen.

Credits

Je Facebook-tegoed zou dan een geldig betaalmiddel moeten worden binnen de Europese Unie. Het Europese hoofdkantoor van Facebook staat in Ierland. Facebook had eerder al zijn eigen virtuele betaalmiddel, Facebook Credits, maar dat werd toen geen groot succes.

Maar met de opkomst van Bitcoin ziet Facebook er nu kennelijk wel weer iets in. Het ontvangen en sturen van geld is wellicht ook te integreren met Whatsapp, nu onderdeel van Facebook, en wie weet in een virtueel winkelcentrum ook met die andere aankoop, Oculus Rift.

1 procent wil dit?

De grote vraag is of gebruikers Facebook genoeg vertrouwen om zelfs geld bij de site te bewaren. Webwereld wijst erop dat uit onderzoeken blijkt dat dat absoluut niet zo is. Slechts 1 procent van de Facebook-gebruikers zou de site vertrouwen als beheerder van hun geld. Andere sociale netwerken scoren op dit punt trouwens net zo slecht.