Nieuws

Geen zin in zoeken? Laat de crowd de goedkoopste reis vinden

13 maart 2014 10:33

<p><strong>Groningse startup laat de crowd de voordeligste vakantie zoeken. De vinder krijgt een beloning. </strong></p><p></p>

Niks zo irritant als je in de aap gelogeerd voelen, voordat je ook nog maar op vakantie geweest bent. Mij gebeurt het regelmatig, als ik erachter kom dat ik twee keer zoveel heb betaald voor de vlucht als degene naast me. Gewoon, omdat ik maar op 3 sites heb gekeken in plaats van 20 en niet om 2 uur 's nachts ingelogd heb om te boeken tijdens een speciale aanbieding.

Voor mensen zoals ik staat er nu een team aan experts klaar die je helpen aan de goedkoopste reis. Wie goed is in deals scoren, kan als één van die experts een aardig zakcentje bijverdienen. Een win-win situatie gecreëerd door Voyando, een start-up uit Groningen.

Gefrustreerd na 22 reissites

De site ontstond uit de eigen frustratie van oprichter Bart Kappenburg: "Zelfs met maar een paar simpele vakantievoorkeuren duurt een zoektocht al gauw vele uren. En als je een keus hebt gemaakt, vraag je je nog altijd af of dit de beste prijs is en of er dus niet een betere deal te vinden was."
Uit onderzoek blijkt dat een online shopper gemiddeld 22 reissites en 10 pagina’s per site bezoekt voordat een keuze wordt gemaakt.

Wie daar geen zin of tijd voor heeft, schrijft een competitie uit op Voyando, met daarin de reiswensen en een beloning. "Voor een simpele vliegreis geef je bijvoorbeeld 5 euro beloning, voor een complexe reis 50 euro," aldus Kappenburg. Degene die volgens jou de beste oplossing heeft, wint de beloning, minus de 35% die Voyando opstrijkt. De experts geven een gedetailleerde omschrijving en boekingsinstructie van de reis zodat jij die zelf gemakkelijk kan boeken.

50 euro per uur

"In onze testfase zaten de actievere experts op ruim 50 euro per uur aan verdiensten. Lijkt me een mooie bijverdienste voor bijvoorbeeld een handige student," zegt Kappenburg. Je gaat de competitie aan met een wereldwijd netwerk én professionele reisorganisaties, die de site inmiddels ook weten te vinden. Nu aan de slag? Wie nu een goedkope trip naar Boekarest weet te vinden, scoort 18 euro.