Nieuws

Nederlandse crowdfundsite voor design nu bij Rockstart

5 maart 2014 14:31

<p><strong>De 'Kickstarter voor designobjecten' is een van 10 nieuwe startups met het Amsterdamse Rockstart als lanceerbasis.</strong></p><p></p>

De Amsterdamse startup-broedplaats Rockstart helpt startende bedrijven om binnen duizend dagen een succes te worden, met onder meer kantoorruimte en hulp van mentoren. Woensdag maakte Rockstart de volgende ronde met 10 bedrijven rond 'web/mobiel' bekend, geselecteerd uit liefst 512 aanmeldingen.

Ze komen uit zes verschillende landen, en de oprichters zelfs uit 12 verschillende landen. Een erg internationale groep dus, die aan de Herengracht aan de slag gaat. In hetzelfde gebouw als waar Bright werkt trouwens. Zes startups uitgelicht.

Drie Nederlandse startups

CrowdyHouse wil de 'Kickstarter voor designobjecten' worden. De eerste voorwerpen zijn al te koop, van het tv-meubel VanSchie01 tot wanddecoraties. De designer presenteert zijn ontwerp en als er voldoende bestellingen binnen zijn gekomen, gaat hij het maken. Het eindresultaat gaat voor de laagste prijs naar de klant.

Auxen is een dienst die uitgevers en schrijvers laat zien hoe hun content elders wordt gebruikt. Auxen helpt ook bij het beschermen van het auteursrecht en het genereren van meer bezoeekers. De startup heeft al een paar grote krantenuitgevers als klant: Telegraaf, Wegener, FD en ND. Abonnees van kranten kunnen bijvoorbeeld artikelen uit de papieren krant, die achter een paywall zitten, wel delen via social media.

LeadBoxer is een visueel dashboard dat data in beeld brengt, zodat salesteams leads op een efficiënte manier kunnen stroomlijnen.

Drie keer educatie

Onder de internationale startups zijn er relatief veel die zich met educatie bezighouden. Zo is het Colombiaanse Bomberbot een spel dat kinderen op een leuke en simpele manier leert om te programmeren. Echt iets voor ouders die hopen dat hun kroost later een goede boterham zal verdienen. Er zijn meer initiatieven op dit gebied. Lees bijvoorbeeld ook: Primo leurt peuters programmeren.

Het Italiaanse CoffeeStrap is een platform waarop je talen van elkaar kunt leren door middel van peer-to-peer 'microsessies'. En het Portugese Songvice is een online marktplaats die muziekleraren in contact brengt met ambitieuze muzikanten.

De startups azen de komende tijd vanuit Amsterdam op investeerders. Tot nu toe is in 70 procent van de Rockstart-startups geld gestoken door venture capitalists en angel-investeerders.

Lees ook: Startups, cafeïne en rock 'n roll