Nieuws

iBeacons voor vinden verstopte gedichten in Amsterdam

7 februari 2014 10:02

<p><strong>Tijdens het Gedichtenbal zijn iBeacons gebruikt om bezoekers 'geheime' gedichten te laten ontdekken met hun smartphones.</strong></p><p></p>

De organisatie van de Po√ęzieweek heeft op een aardige manier Apple's nieuwe Bluetooth-bakens ingezet. Tijdens het afsluitende Gedichtenbal woensdagavond werden meerdere iBeacons op plekken in cultuurhuis De Brakke Grond in Amsterdam geplaatst. Daarmee konden bezoekers 'geheime' gedichten vinden met hun iPhones en Android-toestellen.

De verstopte gedichten verschenen op smartphones als mensen in de buurt van de juiste plek in het gebouw stonden. De kleine iBeacons-zendertjes activeerden dan via een notificatie de Muzepoezie-app. Het project werd uitgevoerd door Glimworm Beacons. Tijdens de voordrachten konden bezoekers ook extra informatie over de dichters op hun mobieltje ontvangen.

Het was een van de eerste toepassingen in Nederland van Apple's iBeacon-techniek in de cultuursector. Enkele Nederlandse bedrijven verkopen ook al iBeacons aan winkels. Zij gebruiken de Bluetooth-zendertjes bijvoorbeeld voor het sturen van persoonlijke aanbiedingen aan klanten afhankelijk van waar ze precies in de winkel staan.

Lees ook:

Apple Stores krijgen iBeacons voor gerichten notificaties