O nee, zelfs Homer Simpson is een Glasshole

O nee, zelfs Homer Simpson is een Glasshole

27-01-2014 16:42 Laatste update: 28-04-2018 07:51

De makers van The Simpsons gaan los op Google Glass. Homer als 'glasshole'.

In de aflevering van The Simpsons van gisteren (zondag) draagt Homer een 'Oogle Google'. De bril is een kerstcadeau van Mr. Burns voor alle medewerkers van zijn kerncentrale in Springfield, waaronder natuurlijk Homer. De augmented reality-headset doet twee dingen: hij toont informatie over mensen en dingen om je heen, én hij laat Mr. Burns zijn medewerkers bespioneren. Hij wil zo erachter komen wie er steeds kantoormaterialen steelt.

De 'Oogle Goggles' geven The Simpsons telkens informatie om de wereld om hen heen te verklaren. Maar uiteindelijk wordt Homers leven er niet veel beter of anders van. Hij krijgt bijvoorbeeld nog altijd zijn vechtende kinderen niet uit elkaar, waarna hij beseft dat de bril eigenlijk nutteloos is. Maar hij komt ook een geheim van Marge te weten, wat hij eigenlijk liever niet had willen weten. Centraal thema is dan ook de vraag waar we de grens trekken met het delen van informatie, wat we liever geheim houden.

Maar we verklappen verder niet te veel. In elk geval steken de makers van The Simpsons continu de draak met Google Glass. Doen wij ook als we onze collega Daniël met zijn Glass zien. Zie hieronder de hele aflevering getiteld The Specs and the City (voor zolang hij online blijft).

Lees ook:

Uitpakparty: Google Glass

Eerste indruk: Google Glass

Commentaar: Glass versus iWatch