Nieuws

Afblijven: deze iPhone-case geeft berovers 650.000 volt

16 januari 2014 14:01

<p><strong>Dit iPhone-hoesje dubbelt als stroomstootwapen. Echt iets voor Amerikanen.</strong></p><p></p>

"We geloven dat brave burgers niet het slachtoffer mogen worden van een misdrijf en willen ons steentje bijdragen aan het bestrijden van de misdaadepidemie", schrijft Yellow Jacket op zijn website. En dus brengt het bedrijf een iPhone-case op de markt die tegelijkertijd dienst doet als taser.

Door op een knopje aan de zijkant van het hoesje te drukken, activeer je de 650.000-volt stun gun. Dat is genoeg om een volwassen man binnen vijf seconden op de knieën te krijgen.

Het hoesje is bedacht door een voormalige soldaat. Nadat hij een keer onder bedreiging van een vuurwapen werd beroofd, bedacht hij dat het handig is om een wapen te hebben dat je altijd onder handbereik hebt. En dat is natuurlijk het geval met je smartphone.

Zelf zou ik het overigens niet zo'n slim idee vinden om een overvaller die je onder schot houdt aan te vallen met een iPhone-hoesje/taser, geloof ik. Maar misschien ben ik gewoon niet vaak genoeg beroofd om daarover te kunnen oordelen.

Het hoesje is wel aan de prijs. De versie voor de iPhone 5/5s, die in maart uitkomt, kost 150 dollar. Aan de iPhone 4-editie ben je ook nog altijd honderd dollar kwijt. Met de Yellow Jacket in Nederland rondlopen is misschien niet zo verstandig: je krijgt dan een strafblad.