Nieuws

Clio-speaker hoor je wel, maar je ziet hem (bijna) niet

12 januari 2014 00:12

<p><strong>Waar komt dat geluid vandaan? Glazen speaker Clio is volgens de fabrikant 'onzichtbaar'. Nou ja, behalve z'n voet dan.</strong></p><p></p>

De Clio (nee, niet van Renault) is een transparante draadloze 2.1-speaker, grotendeels gemaakt van acrylglas. Hij gebruikt elektrostatische technologie voor de geluidsweergave. ClearView durft dit zomaar de 'eerste onzichtbare speaker' te noemen, maar dat is marketingpraat. De voet met de elektronica en bedieningsknoppen zie je natuurlijk gewoon staan. Maar goed, dankzij het glas valt hij wel minder op in je interieur dan de meeste speakers.

Het geluid wordt langs de zijkant van het apparaat gedreven door twee piëzo-elektrische actuatoren in de voet. Die doen het membraan trillen en sturen geluid van beide kanten over het hele gekromde glas. Er is ook een 2 inch subwoofer aan boord. We zijn benieuwd hoe de Clio klinkt. Een zware bass kan ie nooit hebben.

clio invisble speaker

De bediening zit in de zijkant van de voet: een paar knoppen voor volume, mute en het inschakelen van de Bluetooth-verbinding. De Clio ondersteunt alleen Bluetooth voor draadloos streamen, helaas nog geen wifi. Hij kost 349 dollar en is vanaf maart verkrijgbaar. In drie uitvoeringen: brons, donkergrijs en zilver.

In 2012 kwamen we trouwens al een glazen tafel als AirPlay-speaker tegen en deze transparante speaker. Die laatste wordt ook in maart verwacht.