Nieuws

Film over Rem Koolhaas door zoon haalt Kickstarter-doel

8 januari 2014 09:15

<p><strong>Tomas Koolhaas maakt een docu over zijn vader, de beroemde architect Rem Koolhaas. Met een flitsende trailer.</strong></p><p></p>

Je vader is een persoon om naar op te kijken. Dat een zoon een film over zijn vader maakt is niet opzienbarend. Dat de vader de Rotterdamse architect Rem Koolhaas is, oprichter van OMA en bouwer van vele iconische gebouwen wereldwijd, maakt het bijzonder. Zoon Tomas Koolhaas, woonachtig in filmmekka Los Angeles, is ook een filmmaker van naam.

De film REM ontvangt subsidies van het Stimuleringsfonds Creatieve Industrie en heeft zojuist zijn Kickstarter-doel gehaald om ook de post-productie te kunnen betalen. Er kwam via crowdfunding 30 duizend dollar binnen. Vijf mensen betaalden 500 dollar om 1 vraag aan Rem Koolhaas te mogen stellen, die hij later in video beantwoordt.

De trailer van REM staat nu ook online. Zoals REM bekend staat om rauwe, onorthodoxe gebouwen, is ook de docu niet wat ik verwachtte. Om eerlijk te zijn, ik dacht eerst dat het reclame voor sneakers voorafgaand aan de trailer was. Een parkour-atleet laat je al rennend het Casa de Musica in Porto, Portugal, zien. Op zich een slimme methode om snel een rondleiding te geven. En lovenswaardig dat we architectuur zien met mensen erin, in de meeste architectuurfilms en -foto's blijft de gebruiker buiten beeld.