Nieuws

GPS-zendertje Trax te koop in Nederland

3 december 2013 07:29

<p><strong>De kleine gps-ontvanger Trax, voor traceren van kinderen of je toekomstige ex, is deze maand in Nederland te koop. </strong></p><p></p>

De Trax is een klein gps-zendertje (5,5 bij 4 cm) waarvan de locatie via een app voor Android en iOS is te volgen. De Zweedse makers brengen de Trax deze maand in Nederland uit. De belangrijkste doelgroep: ouders die hun kids kunnen volgen. Al kan je hem natuurlijk ook verstoppen in de auto of fietstas van een partner die je niet vertrouwt.

Naast GPS beschikt het apparaatje over een m2m-simkaart. De Trax is ook geschikt voor grote huisdieren, zoals honden. De Zweedse startup werkt nog aan een kleinere versie voor katten. De zender kan een push-bericht sturen als kind of dier buiten een vooraf ingestelde zone komt. De Trax is waterproof en wordt geleverd met een riempje.

Het apparaatje kost 200 euro, wat een forse prijs is, maar je krijgt er wel een gratis data-abonnement van 2 jaar bij. Daarna kost het abonnement 5 euro per maand. Vanaf januari komt er een abonnement van 10 euro per maand zonder aanschafprijs. De Trax kan in zeker 30 landen online.

Er is nogal wat concurrentie op dit gebied. Vooral in de VS zijn al veel meer van dit soort childtrackers te koop. In eigen land werkt de startup Watcher Enterprises ook aan een Kids Watcher, een smartwatch waarmee kinderen met behulp van gps, wifi en gsm overal zijn te traceren. De prijs wordt 130 euro en het data-abonnement kost 8 euro per maand. De Nederlandse startup haalde onlangs 185.000 euro aan crowdfunding op en werd door MKB-Nederland en Rabobank verkozen tot 'The Next Entrepreneur'.