Nieuws

UPC gaat bushokjes voorzien van internet

3 december 2013 08:49

<p><strong>Kabelaar UPC gaat vijf bushokjes van wifi voorzien. Het is de eerste keer dat bushokjes als hotspot gaan fungeren.</strong></p><p></p>

Niet alleen Ziggo en KPN zijn bezig met de uitbreiding van hun massieve hotspot-netwerk, ook UPC kondigde in oktober aan meer openbare wifi-netwerken te activeren. Eén van de eerste grote testen begint bij vijf bushokjes in Hilversum, die elk van een wifi-hotspot worden voorzien. Degenen die bij deze hokjes op de bus wachten, kunnen midddels het openbare wifi-netwerken toegang tot internet krijgen.

Gebruikers krijgen na het verbinden met de wifi-hotspot eerst een advertentie te zien. De reclame kan weggeklikt worden, waarna de gebruiker van het wifi-netwerk gebruik kan maken. De verbinding van een UPC-hotspot biedt normaliter een maximale snelheid van 3 Mbps.

De test wordt uitgevoerd in samenwerking met CBS Outdoor, een bedrijf dat voor een groot gedeelte verantwoordelijk is voor reclame in bushokjes. Na drie maanden wordt gekeken of de test succesvol is en of meerdere bushokjes van wifi worden voorzien.