Nieuws

Komt Nokia ook met een eigen laptop?

11 oktober 2013 07:42

<p><strong>Dat Nokia met een tablet komt, ligt voor de hand, maar geeft het bedrijf in een teaser nu ook aan een eigen laptop te willen presenteren? </strong></p>

Nokia houdt op 22 oktober een persevenement in Abu Dhabi. Als teaser heeft het bedrijf een afbeelding geplaatst met daarop naast een Lumia-telefoon ook zijn vermeende onaangekondigde Nokia-tablet en daarnaast een onbekende laptop. Over de komst van een Nokia-tablet deden al berichten de ronde. Er lekten al foto's van de rode versie uit. De tablet zou een 10 inch scherm hebben en werken met Windows RT, de gestripte versie van Windows 8.

Dat Nokia met een eigen laptop zou komen, lijkt onwaarschijnlijk. De afbeelding verwijst naar het feit dat de stream van het persevent op alle mogelijke schermen is te bekijken. Over de getoonde laptop is verder niets bekend. Als Nokia toch een notebook in de pijplijn heeft, zal dat niet voor het eerst zijn. In 2009 introduceerde het bedrijf een netbook met 3G-ondersteuning. De Booklet 3G werd een flop.