Nieuws

Wie durft zijn telefoon het hoogst te gooien?

27 september 2013 16:53

<p><strong>Catchy meet hoe hoog je je telefoon gooit. Daag je vrienden uit en doe minigames. Morgen op game-expo INDIGO 2013.</strong></p><p></p>

Pas op: gevaarlijk leuk. Deze waarschuwing prijst bovenaan de app-pagina op Google Play. Catchy is een gratis app die meet hoe hoog je je telefoon gooit. Je kan proberen je eigen highscore te verbreken, maar ook met multiplayer een vriend met je telefoon laten gooien. Dat idee zagen we eerder bij SMTH, het spel dat Apple zo gevaarlijk vond, dat het maar besloot het uit de App Store te verbannen. Catchy breidt het gegeven 'gooien met je telefoon' wat verder uit.

De telefoon rekent de hoogte met de accelerometer. Daarom moet je de telefoon wel genoeg laten spinnen. Ook bevat de app een aantal minigames die onder het genot van een biertje het best tot hun recht komen. Gooi de telefoon naar iemand in de groep en laat het lot beslissen wat de opdracht wordt. Moet hij een shotje nemen, of antwoorden op een ongemakkelijk vraag?

Catchy is gemaakt door de Nederlandse studio Orbit Games en is onderdeel van de gamebeurs INDIGO 2013, morgen in het stadhuis van Utrecht. Op dit evenement laten vele Nederlandse gamemakers (vooral uit de bloeiende Utrechtse gamewereld) hun laatste werk zien. INDIGO wordt voor de vierde keer georganiseerd (bekijk de top 5 games van vorig jaar volgens Bright) en is geopend van 12.00 tot 18.00 uur.