Nieuws

Verander je handpalm in een telefoon met de HOT Watch

1 augustus 2013 14:43

<p><strong>Met het Kickstarter-project HOT Watch hoef je nooit meer je telefoon te pakken om te bellen. Zet je hand aan je oor en de smartwatch om je pols doet de rest.</strong></p><p></p>

HOT staat voor Hands On Talk. De smartwatch stuurt geluidsgolven via je hand naar je oor, om op die manier het gesprek te voeren.

Ontwikkelaar PH Technical Labs hoopt 150.000 dollar op te halen via Kickstarter om het laatste prototype te kunnen maken, waarna de Hot Watch in ontwikkeling kan. Na een dag staat de teller al op ruim 130.000 dollar.

Naast bellen biedt de HOT Watch standaardmogelijkheden die andere smartwatches ook hebben, zoals sms'en, Facebook, Twitter en e-mail. Het horloge werkt zowel met Android-smartphones als iPhones.

Het enige minpunt is dat het gebruik van de HOT Watch er een beetje raar uitziet: je staat met een lege hand aan je oor te praten. Een gesprek ophangen kan ook nog eens verwarrend zijn voor je omgeving, aangezien je daarvoor een soort zwaaibeweging moet maken. Gelukkig is het horloge ook met touchscreen te bedienen.