Nieuws

Sony showt waterdichte SmartWatch 2

25 juni 2013 11:17

<p><strong>Sony's SmartWatch 2 is waterbestendig geworden en heeft een 1,6 inch schermpje gekregen.</strong></p><p></p>

De Sony SmartWatch 2 heeft een iets groter scherm gekregen (1,6 inch) en een betere resolutie (220x176). Nieuw is ook dat hij waterproof is tot 1 meter diepte voor een duur van 30 minuten. De smartwatch werkt samen met de Liveview-app op de telefoon en zou ook met andere Android 4.0-apparaten moeten werken, zolang die toestellen zich aan de Android-standaarden houden.

Hij ondersteunt NFC waardoor hij makkelijker is te koppelen aan je smartphone via een aanraking. Het horloge krijgt automatisch firmware-updates via de telefoon. Je kan er ook apps op installeren. Hij werkt volgens Sony ook zonder telefoon in de buurt, wat met het vorige smartwatchmodel niet het geval was.

Onder de standaardfuncties zijn het ontvangen van berichten, oproepen, e-mails, agenda's en rss-feeds. Ook kan je er muziek op je smartphone mee bedienen en er zijn er al apps voor onder meer Facebook, Twitter, Gmail en Google+. Het prototype dat Sony Nederland had was nog geen werkend apparaat.

De SmartWatch 2 heeft een aluminium body en wordt ook geleverd met roestvrijstalen polsband. Alle bandjes van 24mm zouden op het horloge moeten passen. De accuduur is volgens Sony maximaal 4 dagen. De SmartWatch 2 is vanaf september te koop, voor een adviesprijs van 159 euro.