Nieuws

Meubelbeurs Milaan: Koffie met mankracht

4 april 2013 08:36

<p><strong>De EspressoStrietman ES2 is de eenarmige bandiet onder de espressomachines</strong></p><p></p>

What You See Is What You get, dat geldt voor de espressomachine die Wouter Strietman in Milaan presenteert. En wat je ziet mag er zijn. Koper, brons, metertjes en snoertjes maar vooral simpele techniek. Strietman laat zien wat er nou eigenlijk in een espressomachine gebeurt.

Bovenin de EspressoStrietman ES2 giet je koud water. Een thermometer die je op een los kastje afleest, vertelt je wanneer het water warm maar niet te heet is. De vers gemalen koffie klik je onderin. Daarna komt het mooiste: met een flinke hevel moet je zelf de druk opvoeren om het vocht door de koffie te persen.

Een website voor barista's noemt het apparaat een zwaartekrachtgevoedehefboommachine. Ook de grap sans-seo komt voorbij. Het blijkt dat de techniek en haast steam-punkachtige uitvoering aanspreekt. Strietman presenteert de koffie op de Meubelbeurs in Milaan. De koffie is lekker, zo heb ik al op de Dutch Design Week in Eindhoven geproeft. Maar wat vinden de Italianen ?

Onderstaand filmpje duurt uim vijf minuten. Een acceptabele tijd om een koffie met aandacht te zetten. Heel rustgevend om naar te kijken ook.