Nieuws

Verdien geld met je foto's op Tumblr-blogs

31 maart 2013 10:38

<p><strong>De nieuwe dienst Imgembed zorgt voor copyright op afbeeldingen en verbindt daar een betalingssysteem aan.</strong></p>

Na de muziekindustrie lijkt de afbeeldingindustrie het meeste gefrustreerd uit deze internetrevolutie te komen. Het wereldwijde bereik heeft natuurlijk veel mooie dingen betekend voor bijvoorbeeld fotografen, maar het heeft vooral veel copyrightpiraterij opgeleverd.

Imgembed is naast een portfolioplatform ook een plek waar makers meer grip hebben op wat er met hun beelden gebeurt. Het geeft zelfs de mogelijkheid om geld te verdienen. Imgembed speelt vooral in op Tumblr-blogs. Daarbij worden veel plaatjes doorgeplaatst zonder dat daar een bron bijstaat.

Net zoals bij YouTube-filmpjes worden afbeeldingen geëmbed. Een gebruiker heeft de mogelijkheid om een afbeelding gratis op zijn blog te zetten; de naam van de maker verschijnt automatisch onder het plaatje. Deze naam kan ook worden weggehaald, maar dan moet er per view betaald worden. Als voorbeeld geeft Imgembed 6 dollar voor duizend views, maar dit kan de illustrator zelf instellen.

Hiernaast zijn afbeeldingen bij Imgembed met een klik van een watermerk te voorzien en geeft het de beeldmaker inzicht in waar zijn afbeelding terecht komt.

Natuurlijk zijn afbeeldingen te printscreenen en als jpg te plaatsen, daar verandert Imgembed weinig aan. Maar bij muziekdiensten zoals Spotify zie je wel dat mensen bereid zijn te betalen voor content, zolang het makkelijk en leuk is. Waarom dan niet voor afbeeldingen?