Nieuws

Furby en Tamagotchi maken comeback

14 februari 2013 16:56

<p><strong>De pluche speelgoedrobot Furby is terug in Nederland en heeft een upgrade gekregen. Ook Tamagotichi maakt een comeback.</strong></p>

Herinnert u zich deze nog? Het kwebbelende speelgoedbeest Furby is terug in Nederland. De aaibare robotbabbelaar is volgens een persbericht van fabrikant Hasbro donderdag weer in ons land te koop (90 euro). Het speelgoedbeest heeft nu ook een gratis iOS- en Android-app waarmee de Furby eten is te geven en zijn gewauwel is te vertalen.

De nieuwe Furby was in december al een verkoophit in diverse landen, waar er sprake was van tekorten in winkels. De nieuwe editie danst en beweegt op muziek, reageert op licht, geluid en andere Furby's en heeft net als vroeger een eigen persoonlijkheid. Zijn led-ogen hebben meer dan honderd uitdrukkingen en hij spreekt meer dan duizend Nederlandse en 'Furbish' zinnen. De Furby's zijn vanaf donderdag te koop in zes kleuren.

De originele Furby was eind jaren 90 een grote hype. In een jaar tijd werden er 27 miljoen stuks van verkocht. Ouders werden destijds knettergek van het pratende beest. In 2005 verscheen een nieuwe versie en nu is het de beurt aan de derde generatie.

Intussen maakt ook een andere retrotoy, Tamagotchi, een comeback, dit keer als een mobiele app, die donderdag is gelanceerd voor Android en binnenkort voor iOS. En binnenkort bij de supermarkt: Flippo's...