Nieuws

Microsofts IllumiRoom projecteert games buiten je scherm

15 januari 2013 14:08

<p><strong>Tijdens de CES in Las Vegas liet Microsoft een waanzinnig concept voor de Xbox met Kinect zien.</strong></p><p></p>

De camera van de Kinect scant je kamer en een beamer projecteert vervolgens de muur achter je tv vol met visuals die niet op je beeldscherm passen.

In eerste instantie doet het enigszins denken aan de Philips Ambilight televisies, maar als je naar onderstaande video kijkt, wil IllumiRoom een stuk meer dan alleen licht gaan brengen.

Microsoft belooft met IllumiRoom een verbetering van de traditionele game-ervaring en meldt dat het systeem het uiterlijk van je kamer compleet veranderd. De beelden die worden geprojecteerd lijken overigens niet altijd even relevante informatie te bieden bij het spelen. Dan ben je als gamer misschien snel afgeleid als je net de trekker over wilt halen voor een headshot.

Meubels en andere objecten in de kamer zorgen daarnaast voor vervorming van het geprojecteerde beeld. Wij zijn wat dat betreft enthousiaster over de Oculus Rift, de virtual reality-bril die alom lof oogst onder gamedevelopers. Toegegeven: gamen met zo'n bril is een stuk intensiever en bij IllumiRoom kan je lekker in je bank blijven hangen. Hoe dan ook, het blikveld van de fervente gamer wordt binnenkort in elk geval verruimd.

Meer details over het concept worden eind april verwacht. Dan vindt in Parijs de CHI2013 beurs plaats waar Microsoft verdere informatie vrijgeeft.