Nieuws

Digitaal overtrekpapier voor de iPad

11 januari 2013 12:12

<p><strong>De iPad-app Morpholio Trace is digitaal calqueerpapier, voor het overtrekken van een foto of schetsen.</strong></p>

Calqueerpapier, tracing paper in het Engels, is lichtdoorlatend papier dat veel bij architectenbureau's wordt gebruikt. Het is erg geschikt voor overtrekken van afbeeldingen, het neemt inkt supersnel op en je kunt verdiepingen los van elkaar tekenen en over elkaar leggen waardoor het goed werkt voor schetsen van gebouwen of wijken. Ook ontwerpers maken er graag gebruik van.

De gratis app Morpholio Trace heeft het papier naar de iPad vertaald. De mooie applicatie (video) laat je laag over laag tekenen. Je kunt een foto toevoegen en overtrekken, of juist met een volledig geel vel beginnen. Bovenaan het blad is de doorzichtbaarheid van de pagina te bepalen. De tekenmogelijkheden zijn beperkt, maar dat maakt voor het doel, schetsen, niet erg uit. Voor 89 cent zijn verschillende extra’s te koop, zoals rasters, menselijke modellen voor het schetsen van mode en storyboardsjablonen.

De app komt van MyMorpholio.com, dat eerder het sociale netwerk Morpholio startte. Op dit netwerk delen vormgevers, architecten en andere beeldende arbeiders hun werk, een beetje zoals bij Behance.

Trace Launch Promo #1 from The Morpholio Project on Vimeo.