Nieuws

iPhone 5 nummer 1 gadget van 2012

19 december 2012 15:53

<p><strong>Het Bright publiek heeft gesproken. Uit de longlist van 50 kandidaten was er een absolute winnaar. Maar wie heeft die nieuwe iMac gewonnen?</strong></p>

We hebben vandaag de Bright 25 van 2012 bekend gemaakt. Het overzicht met de belangrijkste gadgets, trends en content van het jaar volgens de redactie van Bright. Het is alweer de achtste keer dat we het jaaroverzicht maken. Dat blijven we ook doen, maar we hebben er dit jaar een publieksverkiezing naastgezet.

Dat is de #1 Bright Gadget verkiezing geworden, waarbij je uit een longlist van 50 innovatieve producten die in 2012 zijn verschenen, kon kiezen en een persoonlijke top 5 samenstellen. Dat hebben jullie massaal gedaan. Ruim 1100 bezoekers van Bright.nl hebben hun stem uitgebracht. En dit - drumroll - is de uitslag:

1. Apple iPhone 5

2. Google Project Glass

3. Apple iPad Mini

4. Apple MacBook Pro Retina

5. Philips Hue

Apple domineert in de uitslag. Bijna de helft van de deelnemers heeft de iPhone 5 hoog in zijn top 5 gezet. De bril waarmee je kunt bellen van Google staat op een verdienstelijke tweede plaats. (In de Bright 25 staat Project Glass trouwens bovenaan.) Knap is ook de hoge positie van Philips met zijn Hue lichtsysteem. Goed om te zien onze nationale trots weer iets heeft gemaakt dat ons allemaal prikkelt.

Aan de #1 Bright Gadget verkiezing hing ook een hoofdprijs: een spiksplinternieuwe Apple iMac 27 inch ter waarde van tweeduizend euro. Die is na een blinde greep gewonnen door Aafke Post uit Den Haag. Gefeliciteerd! We nemen spoedig contact met je op voor de overhandiging.

Volgend jaar weer!