Nieuws

Doe handsfree je deur op slot met je smartphone

3 oktober 2012 13:24

<p><strong>Naast NFC en wifi heeft dit slimme slot nu ook bluetooth 4 aan boord: handsfree je deur op slot doen.</strong></p><p></p>

Je deur van het slot doen door een app te openen of zelfs simpelweg je telefoon er langs te zwaaien. Het kan met Lockitron, een slot waar Rutger vorig jaar ook al over schreef. De makers van het slimme deurslot hebben zich de afgelopen tijd teruggetrokken, nu hebben ze de nieuwe versie van Lockitron als eigen crowdfundproject gepresenteerd. Gedurende dertig dagen kun je het apparaat wereldwijd vooruitbestellen. Na die maand start de productie, ongeveer net als bij Kickstarter betaal je pas als je het slot daadwerkelijk krijgt.

De grootste verbetering is dat je voor Lockitron niet meer je halve deur hoeft te verzagen; dit nieuwe model past gewoon over je bestaande nachtslot (werkt dus niet bij slot met sleutel). Ook hangt het nu aan de binnenkant van je deur. En was ontgrendelen met NFC bij de vorige versie al handig, dit keer is ook het zuinige bluetooth 4.0 ingebouwd. Dat betekent dat het slot gewoon open gaat wanneer je er op af loopt met smartphones als de iPhone 5 of 4S. Support voor Android volgt wanneer Google het officieel ondersteunt.

Van afstand vergrendelen of ontgrendelen met de app kan ook nog steeds. Ook tof: Lockitron heeft een sensor die je een seintje geeft als iemand aanklopt of je deur met een sleutel opent. Lockitron kost tijdelijk omgerekend 115 euro, onbekende verzendkosten niet meegerekend. Eerste lichting staat gepland voor levering in maart.