Nieuws

Etsy vanaf volgende maand volledig in het Nederlands

25 september 2012 16:33

<p><strong>De marktplaats voor mooie huisvlijt breidt steeds verder uit en trapt hier af met een Hello Etsy-conferentie.</strong></p>

De afgelopen jaren is Etsy uitgegroeid tot de Ebay van handgemaakte spullen, met 875.000 aangesloten winkels. Vorig jaar werd de site al vertaald naar Frans en Duits en volgende maand zijn wij ook aan de beurt. Via een Nederlandstalige community-pagina draaide Etsy al een tijdje proef, maar halverwege volgende maand is het officieel.

Naast een gelokaliseerde site krijgen we als Nederlanders ook voortaan de jaarlijkse Hello Etsy conferentie. Tijdens de bijeenkomst leren beginnende Etsy-verkopers van creatieve ondernemers hoe ze succesvoller maar bijvoorbeeld ook duurzamer kunnen zijn. De eerste Hello Etsy is heel toepasselijk tijdens de Dutch Design Week in Eindhoven. De conferentie vindt plaats op 27 oktober bij Eek en Ruijgrok.

Sprekers zijn onder andere Janine Vangool van het magazine UPPERCASE, Floris Dekker van activiteiten-marktplaats Gidsy, Roy Cremers van crowdfunding-site Voordekunst en ontwerper Piet Hein Eek zelf. Ook houdt Etsy onder de naam Etsy Labs pop-up events, zoals nu tijdens de Woonbeurs.