Nieuwe uTorrent krijgt advertenties (en zo zet je ze uit)

Nieuwe uTorrent krijgt advertenties (en zo zet je ze uit)

12-11-2012 07:55 Laatste update: 28-04-2018 15:05

Omdat de betaalde versie van uTorrent niet genoeg opleverde, bevat de gratis versie nu vervelend grote advertenties.

Het bedrijf achter uTorrent, BitTorrent Inc., is al geruime tijd bezig om van hun downloadprogramma voor torrents een meer commercieel product te maken. Vorig jaar introduceerde BitTorrent Inc. een betaalde Plus-versie van uTorrent, maar omdat dit te weinig opleverde, voorziet het torrentbedrijf de gratis versie nu van grote gele advertenties die voor leken als torrent-aanbevelingen ogen.

De advertenties zijn met een bètarelease uit augustus geïntroduceerd en BitTorrent Inc. ontving vervolgens veel kritiek van trouwe uTorrent-gebruikers. Volgens hen verschijnen de advertenties te promiment in beeld en kun je er gemakkelijk per ongeluk op klikken, waarna de (torrent)download direct wordt gestart. De downloadknop van de advertentie bevindt zich precies boven de status-tab van uTorrent, waar veel downloaders op klikken om de torrents te sorteren.

BitTorrent Inc. heeft naar de kritieken en feedback geluisterd. De nieuwste officiële versie van uTorrent (met versienummer 3.2.2) beschikt over een optie om de advertenties uit te schakelen. De optie zit echter wel flink verstopt. Om de advertenties te verwijderen, moet je een regel in de geavanceerde opties uitschakelen. Dit doe je door naar opties > instellingen > geavanceerde instellingen te gaan en daar de regel sponsored_torrent_offer_enabled op false te zetten. Start uTorrent opnieuw op en de advertenties zijn verdwenen.

Volgens BitTorrent Inc. worden de advertenties goed bekeken en zorgvuldig uitgezocht: "Wij zijn erg selectief met de advertenties die uTorrent laat zien. Deze komen enkel van kwaliteitsbedrijven die interessant zijn voor onze invloedrijke en tech-savvy doelgroep." Toch vreemd dat uTorrent mij de afgelopen weken veelvuldig een advertentie van een vage Bingo-website liet zien.