Nieuws

Skype gaat Windows Live Messenger vervangen

6 november 2012 09:03

<p><strong>Microsoft gaat Windows Live Messenger in Skype integreren, waarna het chatprogramma zal verdwijnen.</strong></p><p></p>

Als jonge puber heb ik flink wat avonden met MSN doorgebracht. Zelfs de chatgeluiden herken ik nog één voor één. MSN was de gemakkelijkste chatdienst, mede door de samenwerking met de toen nog zeer populaire Hotmail- en later Live-accounts. Microsofts chatdienst werd in 2005 tot Windows Live Messenger omgedoopt en in 2009 had de dienst maandelijks nog 330 miljoen actieve gebruikers.

Volgens technologiewebsite The Verge moeten al die miljoenen chatfanaten voortaan Skype gaan gebruiken en zal Windows Live Messenger gaan verdwijnen. Microsoft gaat de chatdienst de komende maanden in Skype, dat het vorig jaar voor 6 miljard euro overnam, integreren. Beide diensten draaien al op de servers van Windows Live Messenger, waardoor de integratie zeer geleidelijk kan verlopen.

Het verdwijnen van Windows Live Messenger komt niet als een grote verrassing. Microsoft probeerde in recente versies van Skype de gebruiker aan een Live-account te koppelen en had je al de mogelijkheid om met andere Windows Live Messenger-gebruikers te chatten.