Nieuws

Britten mogen nu ook projecten op Kickstarter zetten

1 november 2012 15:23

<p><strong>Kickstarter was tot gister alleen toegankelijk voor Amerikaanse projecten. Vanaf gister kunnen ook Britten hun ideeën via Kickstarter crowdfunden.</strong></p><p></p>

Crowdfunding is de nieuwe manier om je ideeën financieel te verwezenlijken. De bekendste crowdfunding site is Kickstarter. Als Europeaan heb je daar niet zoveel aan want je moet daarvoor officieel in de VS wonen en een account bij een Amerikaanse bank hebben. Britten zijn echter de eersten buiten Amerika die nu via Kickstarter hun projecten kunnen verwezenlijken.

Projecten van Britten worden overigens niet op een aparte Britse Kickstarter-site gepitcht maar staan tussen alle andere projecten. Drie weken geleden kondigde Kickstarter aan dat Britten hun projecten konden crowdfunden. Sindsdien hebben al zo’n 1500 Britten hun projecten voorbereid.

Het eerste Britse project is de Picade, een desktop arcade kast voor de Raspberry Pi. Het project heeft in één etmaal al ruim 23 duizend pond van de benodigde 32 duizend pond opgehaald. Geen wonder dat internationale toegang tot Kickstarter een van de meest gevraagde mogelijkheden van de crowdfundingsite is. Andere landen gaan volgen, maar Kickstarter kijkt eerst aan hoe het crowdfunden van Britse projecten verloopt voordat Kickstarter beschikbaar komt voor mensen uit andere landen.

De crowdfundingsite heeft sinds de start in april 2009 een kwart miljard euro opgehaald voor allerlei producten en creatieve ideeën. Er zijn in de afgelopen twee jaar 70 duizend projecten gepitcht waarvan 40 procent geslaagd is. Van de geslaagde projecten gaat vijf procent van de opbrengsten naar Kickstarter.