Nieuws

Jacht van Steve Jobs te water gelaten in Aalsmeer

29 oktober 2012 10:13

<p><strong>Het megajacht dat in opdracht van Steve Jobs is gemaakt door een Nederlandse scheepsbouwer is te water gelaten.</strong></p><p></p>

Het schip met de naam Venus is zondag in Aalsmeer bij scheepsbouwer Koninklijke De Vries te water gelaten. One More Thing heeft er foto's van gemaakt. Het jacht is ontworpen door Feadship in samenwerking met Jobs zelf. Na Jobs overlijden kwam via zijn biograaf al naar buiten dat Jobs samen met ontwerper Philippe Starck werkte aan zijn superjacht. De buitenkant is helemaal van aluminium en het zonneterras heeft een jacuzzi.

In totaal kostte het ontwerp en de bouw van het schip zes jaar. Het is ruim 70 meter lang en gemaakt van aluminium. Op de foto links zie je de stuurhut, waar de controls te zien zijn op zeven iMacs van 27 inc. Of Jobs' gezin er gebruik van gaat maken, is nog onbekend. Steve's weduwe Laurene en haar kinderen Reed, Erin en Eve waren wel in Aalsmeer aanwezig. Het personeel dat aan het schip heeft gewerkt kreeg volgens One More Thing van de familie als cadeautje een iPod met inscriptie 'Venus'.

Ook internetondernemer Mark Cuban en Larry Ellison, de baas van Oracle, hebben onlangs bij het Nederlandse Feadship superjachten gekocht, respectievelijk de Fountainhead en de Musashi. Beide boten kwamen van de werf van De Vries Makkum. Feadship presenteerde vorig jaar ook zijn nieuwe conceptjacht Qi.