Nieuws

Gekkenhuis: Mediamarkt geeft ruimtereis weg

26 oktober 2012 12:09

<p class="p1"><strong>Bij de Mediamarkt kan je als actie een ruimtereis winnen, of er eentje kopen voor 73 duizend euro.</strong></p><p></p>

De Mediamarkt gaat als actie om z'n 12,5 jarig bestaan in Nederland te vieren een ruimtereis weg geven aan een klant. Ook is de ruimtereis de komende week te koop voor 73.333 euro. Mediamarkt-klanten maken kans op de prijs als ze de komende tijd een bepaald Samsung-product kopen. Wie de reis wil bestellen, moet ook een aantal Samsung-producten kopen in de Mediamarkt, die dienen als aanbetaling voor de 73 duizend euro. Mediamarkt presenteert de actie met de slogan 'Gekkenhuis'.

De reis wordt uitgevoerd door het bedrijf SXC, dat medio 2014 denkt te starten met het uitvoeren van ruimtereizen. De trip duurt ruim een uur waarbij de passagier vijf tot zes minuten gewichtsloosheid ervaart op 100 km boven de aarde. Er is in de shuttle Lynx MK II plek voor een persoon naast de piloot. Per provincie pikt Mediamarkt een winnaar, die samen met een deelnemer met wildcard tijdens een finale begin januari strijden om de hoofdprijs. Als een winnaar om wat voor reden niet meer de ruimte in kan of durft, kan hij de prijs in overleg overdragen aan een ander, vertelde medewerkers vrijdag bij de presentatie.

Met de eerste vluchten van SXC gaan trouwens ook enkele BN'ers mee, onder wie Doutzen Kroes. De deelnemers verblijven in Californië of op Curacao. Ze krijgen vooraf een astronautentraining. Binnen 3 minuten na de lancering is een snelheid van Mach 3 bereikt, na 59 km gaan de motoren uit en zweeft de raket door tot 103 km als de gewichtsloosheid wordt bereikt. De normale prijs van de ruimtereis bedraagt 95 duizend dollar.

SXC vertelde vrijdag dat de eerste testvlucht van het bedrijf in maart plaatsvindt. Voor de Mediamarkt bij Bijlmer-Arena staat nu een model van de shuttle die de grootte goed zou moeten benaderen.