Nieuws

Debuut Android 4.2 op de Nexus 4 en 10

25 oktober 2012 19:28

<p><strong>Er is meer uitgelekt over de Nexus 4-smartphone en Nexus 10-tablet die volgende week worden gepresenteerd met het nieuwe Android 4.2.</strong></p>

De komst van twee nieuwe Nexus-apparaten is al geen verrassing meer. Al weken lekt er informatie uit over een 4,7 inch Nexus 4-smartphone van LG en een 10 inch Nexus 10-tablet van Samsung. Maandag houdt Google een persconferentie waarop beide apparaten hoogstwaarschijnlijk worden aangekondigd, samen met Android 4.2. Maar voordat het zover is zijn er opnieuw details uitgelekt.

Zo zette het Britse Carphone Warehouse de bestelpagina van de Nexus 4 al per ongeluk online. Daaruit blijkt dat de introductiedatum 30 oktober is en dat het toestel werkt met het nieuwe Android 4.2. De nieuwe versie zou typen met vingerbewegingen a la Swype ondersteunen. De 4,7 inch smartphone heeft een scherm met 1280x768 resolutie, een quad-core processor en een 8 megapixel camera. Het model had maar 8 gb opslagruimte en geen microSD-kaartslot. De losse adviesprijs is nog onbekend.

Van de tablet Nexus 10, gemaakt door Samsung, staat de gebruikshandleiding al online opgedoken. Op de afbeeldingen in de handleiding lijkt de nieuwe tablet weinig op voorganger Nexus 7. Het ontwerp en de positionering van de volumeknop en oplaadpoort lijken hetzelfde als in de Galaxy Note 10.1. De Nexus 10 zou een scherm met een opvallend hoge resolutie (2560x1600) hebben.

De tablet zou ook met de nieuwe Android 4.2-versie werken, die Jelly Bean zal blijven heten. Key Lime Pie lijkt de naam van de volgende zoetigheid uit de Android-trommel, maar zover is het nog niet. Android 4.2 zou onder meer een camera-app voor 360-gradenfoto's hebben en een vernieuwde vormgeving van de fotoalbums. Ook de mogelijkheid tot verscheidene gebruikersaccounts wordt genoemd als een van de noviteiten. Google houdt maandagavond een persevenement waarop de nieuwe versie wordt gepresenteerd.