Nieuws

Dj-sets ADE live via kabel en internet

17 oktober 2012 16:07

<p><strong>De Nederlandse tv-zender DanceTrippin zendt sets van bekende dj's op het Amsterdam Dance Event live uit via kabel en internet.</strong></p><p></p>

De digitale tv-zender DanceTrippin zendt deze week vier dj-avonden vanaf het Amsterdam Dance Event (ADE) live uit op tv en internet. Dat gebeurt onder meer via Ziggo en UPC, en via de eigen website. De Nederlandse dancezender is ook te ontvangen via de satelliet en werkt aan doorgifte via Web TV van XS4all.

DanceTrippin brengt onder meer de sets van Afrojack en Fedde La Grand live, net als de avonden Diynamic Neon Nights en VOLTT. De dancezender zit sinds 1 juni bij UPC in het Royaal-pakket. "Voor het ADE zetten zowel UPC als Ziggo ons voor de gelegenheid op het evenementen-kanaal, wat openstaat voor alle abonnees", aldus DanceTrippin-directeur Tim Metz. "We verwachten rond ADE een grote toestroom van kijkers, omdat we veel hoger in de zender-lijst komen dan normaal en ook de artiesten zoals Afrojack en Fedde Le Grand de live feed zullen gaan pushen naar hun Facebook-fans."

De tv-zender, die sinds medio 2011 bestaat, zit volgens hem inmiddels in zeven landen op de kabel en de satelliet. Metz: "Vanaf 1 november komen daar ook India en Griekenland bij. We produceren 95 procent van alle content op onze zender zelf en hebben productiestudio's in Bulgarije." De site trekt volgens hem zo'n half miljoen visits per maand.

Het Amsterdam Dance Event kwam woensdag ook met eigen apps voor iOS en Android met onder meer kaartverkoop en de kortste routes naar de clubs.