Nieuws

Koolstof maakt je kleren weer fris

17 oktober 2012 08:28

<p><strong>Shirt in de wasmand of gewoon even luchten? Door deze kledinghangers met ingebouwde geurvreters draait de wasmachine geen overuren meer.</strong></p><p></p>

Een avondje met rokende vrienden en je kleding ruikt niet zo fris bij thuiskomst, maar als je geen vlekken op je shirt hebt gemaakt, moet ‘ie dan echt in de was? Per wasbeurt gebruikt de wasmachine 55,6 liter water. Vaak is de kleding die we wassen niet echt vies, maar niet fris genoeg om direct terug in de kast te hangen.

Met Bye Bye Laundry wil ontwerper Lisa Marie Bengtsson ons wasgedrag veranderen en watergebruik verminderen. De kledinghangers zijn uitgerust met een glazen houder gevuld met houtskool en een filter in de houten bodem. Het houtskool absorbeert vieze geurtjes uit de kleding, zodat deze weer fris ruikt, zonder gebruik van water. Met dit frisse ontwerp is er bovendien niks op tegen wanneer de kamer vol hangt met kledinghangers.

Ik hou wel van fijn design dat vervelende huishoudelijke klusjes overbodig maakt. Volgens kenners werkt een blokje houtskool in de kledingkast trouwens net zo goed, maar dat is dan wel minder designverantwoord.