Nieuws

Fab introduceert vernieuwde app voor Europa

16 oktober 2012 20:01

<p><strong>Online shopping-community met nadruk op design, lifestyle en gadgets komt met vlotte app waar het altijd uitverkoop is.</strong></p>

Fab is 's werelds snelst groeiende webwinkel. De site begon vorig jaar in de VS en kon daar al snel op veel bekendheid rekenen. Ik kan me herinneren dat veel Amerikanen in mijn Twitterfeed eind 2011 veel naar Fab linkten. Daar kon ik destijds dubbel niks mee: de site werkte alleen in de VS, bovendien moest je een account hebben. Ondertussen is Fab ook naar Europa uitgebreid en sinds kort hoef je niet eens meer een account aan te maken.

Nu is er ook een app die we in Europa kunnen gebruiken. Het principe blijft hetzelfde als op de site: het is altijd uitverkoop. Maar wel tijdelijk, alles wat je op zowel de site als in de app kunt kopen, is na een paar dagen of weken weer weg. Dat principe lijkt goed te werken, Fab zegt 7 miljoen bezoekers per dag te hebben. De app werkt soepel en doet qua uiterlijk denken aan Pinterest, The Fancy en Svpply. Ook hier zie je een grid met mooie foto’s van spullen waar je hebberig van wordt (ik althans wel).

Je ziet altijd in een oogopslag hoeveel iets kost, hoeveel korting je krijgt en hoe lang de aanbieding nog loopt. Om de hebberigheid optimaal aan te wakkeren, kun je op een kalender zien wat voor moois er volgende week verkocht wordt. Ook kun je checken welke aanbiedingen bijna aflopen en welke producten net in de winkel staan. Om de koop-haast compleet te maken, heb je maar twintig minuten om af te rekenen, als je iets in je winkelwagentje hebt gedaan.