Nieuws

Goedkoopste Surface-tablet voor 479 euro

16 oktober 2012 17:57

<p><strong>Microsofts Surface-tablet zal vanaf 479 euro te koop zijn. Hij is nu in enkele landen al te bestellen.</strong></p><p></p>

Microsoft heeft dinsdagmiddag de prijzen van zijn eerste Surface-tablets bekendgemaakt. De Surface-tablet met een Tegra 3-chip en Windows RT kost in de Duitse Microsoft Store vanaf 479 euro. De versie met extra keyboardcover kost 579 euro. Het goedkoopste Surface-model heeft 32 gb opslaggeheugen en werkt met Windows RT, de eerste Windows-versie voor apparaten met ARM-chips.

Het duurdere Surface RT-model kost 679 euro en heeft 64 gb opslaggeheugen en de toetsenbordcover meegeleverd. Die 'type cover' kost los 130 euro. Er is ook een touch cover die los verkrijgbaar is voor 120 euro, in zwart, wit of blauw.

Microsoft brengt de tablets op 26 oktober, de introductiedag van Windows 8, op de markt Maar dinsdag startte in de VS al de voorverkoop. De tablet is vanaf 26 oktober ook in enkele Europese landen, waaronder Frankrijk, Duitsland, en de UK te koop. Wanneer de Surface-tablets in Nederland zijn te bestellen, is nog niet bekend.

Microsoft heeft hoge verwachtingen van de Surface-productlijn. Het bedrijf heeft drie tot vijf miljoen Surface-tablets besteld voor het vierde kwartaal, meldt The Wall Street Journal. Dat zou vergelijkbaar zijn met de voorraden van de Google Nexus 7 en de Kindle Fire HD. Naast de Surface RT komt er ook een Surface Pro, een zakelijke tablet met een Intel-chip en Windows 8 Pro met Office 15.