Nieuws

Lekker slapen bovenop je computer

15 oktober 2012 17:00

<p><strong>De UrbanDesk is een ruimtebesparende oplossing voor studentenkamers: een bureau onder je bed.</strong></p><p></p>

De UrbanDesk is 's nachts een bed, dat 's ochtends tegen de muur is op te klappen waarna het bureau verschijnt. Ontwerper Graham Phakos uit het Amerikaanse Baltimore bedacht het bureaubed voor eigen gebruik vanwege ruimtegebrek, maar heeft besloten om het in kleine aantallen te laten produceren voor geïnteresseerden die hem via Kickstarter kunnen bestellen.

Phakos gebruikte voor zijn prototype een Vika Amon-tafel van Ikean en een bed van 2 bij 1,5 meter. Hij heeft 'm zelf in gebruik sinds juli en kreeg zoveel enthousiaste reacties van vrienden en collega's dat hij heeft besloten om het ontwerp te verbeteren om er een echt product van te maken. Het wordt een pakket om zelf in elkaar te zetten en het inklapmechanisme wordt van staal in plaats van hout bij het prototype.

Het bedbureau kost tijdelijk voor de eerste kopers 500 euro. De productie start in januari. Voor internationale verzendkosten moeten kopers met contact opnemen met Phakos, die trouwens een Ajax-sjaaltje op een promotiefoto heeft staan. Mocht het Kickstarter-plan mislukken, dan is er een plan B: voor 50 euro zijn de complete instructies om de UrbanDesk zelf van hout te bouwen te verkrijgen.