Nieuws

Onthulling iPad Mini waarschijnlijk nog deze maand

12 oktober 2012 15:17

<p><strong>Op 23 oktober zou Apple de iPad Mini willen aankondigen, meldt de weblog van de Wall Street Journal. </strong></p>

Dat de iPad Mini eraan komt, dat was al duidelijk. We maakten vorige week al een overzicht van wat er bekend is over de kleinere tablet van Apple, die een 7,85-inch scherm zou krijgen. De productie is inmiddels in Azië op gang gekomen, maar nog niet bekend is wanneer Apple de iPad Mini precies wil uitbrengen. Je hoeft niet lang geduld meer te hebben.

Op 23 oktober houdt Apple het persevenement voor de aankondiging van de nieuwe tablet, meldt de weblog AllThingsD, onderdeel van de Wall Street Journal. AllThingsD heeft goede bronnen binnen Apple want de site wist deze zomer al te melden dat de iPad mini in september in productie genomen zou worden. De blog wist eerder ook als eerste de data van de aankondigingen van de iPhone 5 en iPad te melden.

Een ander Amerikaans medium, Fortune, had onlangs nog 17 oktober gemeld als de datum voor de onthulling. Het wordt iets later want normaal gesproken verstuurt Apple de uitnodigingen altijd een week vantevoren naar de Amerikaanse pers. Naar verluid zou de productie van de iPad Mini wat trager dan verwacht op gang zijn gekomen vanwege het productieproces van de geanodiseerde metalen achterkant van de tablet.

Veel later dan 23 oktober zal het waarschijnlijk niet worden, omdat daarmee de iPad Mini-presentatie enkele dagen voor de introductie van Microsofts Surface-tablet en Windows 8 valt. Die vindt op 26 oktober plaats.