Nieuws

Galaxy S III mini: kleiner scherm, kleinere processor, kleinere prijs

12 oktober 2012 08:32

<p><strong>De miniversie van de Galaxy S III heeft een 4 inch amoled-scherm en 1GHz dualcore processor.</strong></p><p></p>

Samsung maakt er al tijden een gewoonte van om na het uitkomen van een vlaggenschip-telefoon een hele reeks varianten op dat toestel uit te brengen. De Galaxy S III is inmiddels een dikke vier maanden op de markt, de aankondiging van de S III Mini is dus precies op schema.

De zojuist onthulde Galaxy S III mini doet zijn naam op het eerste gezicht eer aan: het lijkt een gekrompen versie van de S III. Maar daar houdt de vergelijking ook wel zo’n beetje op. Met 4 inch is het scherm kleiner dan het forse 4,8 inch display van de S III. Maar even scherp is de amoled van de mini niet: met 800x480 is de pixeldichtheid fors minder dan die van de Galaxy S III. En ook de processor haalt het bij lange na niet: 1GHz dualcore versus 1,4GHz quadcore.

Camera? 5 megapixel in de mini tegenover 8 megapixel in de S III. En door het kleinere formaat is ook de gigantische 2100 mAh gesneuveld; de mini doet het met een 1500 mAh. Deelt de mini met die mindere specs dan wel terecht de naam met krachtpatser S III? Dat moet blijken als we hem testen voor een eerste indruk. Het toestel verschijnt in het vierde kwartaal van het jaar. Inderdaad, voor een mini prijs: 379 euro, een goeie 100 euro minder dan je voor de S III betaalt.